Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Jadłospis 14.04 – 17.04.2025 r.

Strona główna Jadłospis Jadłospis 14.04 – 17.04.2025 r.

Poniedziałek

Śniadanie:

  • szyneczka, sałata masłowa, papryka;
  • mix pieczywa;
  • płatki kukurydziane na mleku;
  • herbatka z cytryną;
  • ogórek w słupkach;

Obiad I danie:

  • rosół drobiowo – wołowy z makaronem;

Obiad II danie:

  • indyk duszony z warzywami;
  • ryż;
  • fasolka szparagowa;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • serek wiejski z rzodkiewką i szczypiorkiem;
  • pieczywo;
  • świeże warzywa;
  • herbatka owocowa;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Wtorek

Śniadanie:

  • twaróg chudy z miodem;
  • mix pieczywa;
  • płatki wielozbożowe na mleku;
  • herbatka pomarańczowa;
  • mandarynki;

Obiad I danie:

  • zupa buraczana;

Obiad II danie:

  • kotlety schabowe;
  • pieczone ziemniaki;
  • surówka z sałaty lodowej i świeżych warzyw;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • tosty z szynki, serem i ketchupem;
  • kompot;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Środa

Śniadanie:

  • parówki na ciepło z ketchupem;
  • mix pieczywa;
  • płatki cynamonowe na mleku;
  • herbatka z cytrynką;
  • pomidorki koktajlowe;

Obiad I danie:

  • zupa jarzynowa;

Obiad II danie:

  • strogonoff wieprzowy;
  • kasza gryczana;
  • surówka z kiszonych ogórków;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • kolorowe kanapeczki;
  • kompot;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Czwartek

Śniadanie:

  • bukiet wędlin;
  • jajka z majonezem i szczypiorkiem;
  • mini bułeczki;
  • ciasto wielkanocne;
  • kakao;

Obiad I danie:

  • barszcz biały z kiełbaską i jajkiem;

Obiad II danie:

  • pieczone pałki z kurczaka;
  • ziemniaki gotowane;
  • duszona mini marchewka;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • sałatka jarzynowa;
  • pieczywo;
  • herbatka pomarańczowa;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Skip to content